30 dagen support mailtalk
Direct Toegang
X
30 dagen support mailtalk
50% Complete
30 dagen mentale ondersteuning, inspiratie en inzicht in het overwinnen van angst tijdens en na kanker, door een dagelijks bericht per mail.

Page content

article content

Emoties onder controle

Heb controle over je emoties en hou jezelf in de hand! Hoe vaak hebben ze dat tegen mij gezegd! Op het momenten dat ik huilde en verdrietig was. Of kwaad en gefrustreerd. Onvrede had met mijn situatie of de beslissingen die anderen voor mij hadden gemaakt. Of dat ik medelijden kreeg met de mensen om mij heen, die waarschijnlijk nare gevolgen zouden kunnen ervaren, omdat ik mijn koers zou veranderen.  Ik liet mijn keuzes afhangen van de meningen van anderen. Maar de emoties bleven bestaan. Onvrede, boosheid, frustraties, verdriet en angst.

Emoties
Is het hebben van emoties en het uiten ervan dan zo verkeerd? Nee.
Maar eigenlijk zou je de vraag moeten stellen: hoe lang blijf ik hangen in die emoties?

Hoe langer je in een emotie blijft hoe meer je er jezelf mee gaat indentificeren. Je wordt de frustratie, de boosheid en die verdrietige persoon. De persoon die geen oplossingen kan zien of verandering kan aanbrengen omdat je nou eenmaal zo bent.

Vraag jezelf eens af:
Welke emoties heb ik?
Waar komen die emoties vandaan?
Heb ik deze emoties in het verleden ook al eens gevoeld?

Emoties zijn meestal gerelateerd aan het verleden. De hersenen reageren en pakken terug naar een situatie uit het verleden en plakken daar een chemische reactie aan vast. Er ontstaat een verdedigende houding en het daarbij horende hormonale signaal/werking. Die je dan weerhouden om actie voor jezelf te nemen.

Ga naar de gebeurtenis in het verleden – ik wil niet dat je het herleeft – maar dat je kijkt naar de emotionele aspecten die daarbij horen. Want dit zijn de oorzaken van de gebeurtenis. Gelijke energie trekt, zoals de Wet van de Aantrekkingskracht dit bepaalt, gelijke energie aan.

Wanneer je begrijpt dat die emotie ontstaan is vanuit het verleden, dan heeft het voor jou NU geen waarde meer. De opgeslagen emotie kan je lichaam dan ook verlaten. Je identificeer je er niet meer mee en er vindt een transformatie plaats.  En elke keer wanneer  jouw lichaam terug grijpt naar de emotie vanuit het verleden dan zal je deze herkennen en kan je ingrijpen. Vanaf dat moment is je lichaam niet meer degene die in controle is maar JIJ.

Het hebben van emoties en deze ruimte geven om uit je mentale systeem verwijderd te worden is de manier om vreugde en vrijheid te ervaren. De mogelijkheid om je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw welzijn en leven.

Welke zijn jouw emoties en belemmerende overtuigingen?
Kan je ze loslaten en de stap maken naar jouw welzijn?
Welke stap en actie ga jij nemen?

Comment Section

0 reacties op “Emoties onder controle

Plaats een reactie


*