arrow_drop_up arrow_drop_down
Elles van Dinteren

Wie is........

Wel…. ik kan zeggen: ‘Dat ben ik!’

Flauw, maar eigenlijk zegt dit heel veel. Ik ben een vrouw die redelijk in balans is en weet wat ik wil. Mijn drijfveer is verbinding maken. Mijn passie is het helpen van mensen (inclusief mezelf) naar een verbeterde mentale vitaliteit en daardoor in staat zijn om een betere levensomstandigheid voor zichzelf te kunnen creëren (wet van aantrekking).

Waarom mentaal?

Als klein kind was ik al geboeid over het handelen van mensen. De uitspraken die ze deden en wat ze met hun leven doen. Ik vroeg mij al heel vroeg af waarom de een zo handelt en de andere totaal het tegenovergestelde in dezelfde situatie die ze overkomen. Ook in de dierenwereld zag ik dezelfde verschillen. Toen ik mij daar in ging interesseren (dat lieten mijn paarden in die tijd zien) ontdekte ik, dat wanneer dieren in een mentale of fysieke dip zaten ze bepaalde soorten kruiden gingen eten.

Zo is mijn interesse voor mens, dier en kruiden/natuur ontstaan. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten…. daar waar je op focus komen mogelijkheden (het universum zegt altijd 'ja').

De tijd van vele opleidingen, leren, kennis en ervaring opdoen kwam eraan voor mij. En nog leer ik elke dag en zal dit wel blijven doen totdat ik mijn oogjes sluit.

Ik dacht dat ik al aardig op de goede weg was! 
Blijf maar lekker dromen Elles! Nou kon ik wel veel kennis hebben en een goede mentale coach zijn, maar ik luisterde niet naar mijn eigen innerlijke gedachten en gevoelens. Mijn behoeften en emoties. Mijn verleden en alle overtuigingen die ik in al die jaren had opgestapeld. De blokkades en het wegstoppen ervan – er niets mee doen en niet luisteren naar de signalen die ze gaven - werden zo groot dat mijn lichaam een hele dikke vinger naar mij opstak en mij een heel mooi cadeau gaf: borstkanker!

Ik kon niets anders doen dan een pas op de plaats maken en mijn leven overdenken
Mijn blokkades aanpakken, inzichten krijgen, ze verwerken en vervolgens kon ik ze loslaten. Eindelijk pastte ik mijn kennis en ervaring op mezelf toe en ik werd wie ik nu op dit moment ben. (Kennen jullie dat verhaal van die ezel?)

Gedachten en mindset
Onze gedachten/mindset zijn heel sterk aanwezig in ons dagelijks leven en bepaalt veelal onze dagelijkse acties. Zij worden gevoed door emoties en overtuigingen, die veelal uit de ervaringen vanuit het verleden zijn ontstaan. Hoe mooi is het, dat ik met mijn therapie een onderdeel mag uitmaken van het ontrafelen van deze puzzel en de werkelijke pijnpunten in een menselijk leven kan en mag achterhalen. Daar inzichten over geven, zodat ook zij, vanuit hun eigenlijke IK in kracht en met passie/energie, een nieuwe realiteit voor zichzelf kunnen hebben en zich richten op de toekomst.

Dit ben IK – Elles van Dinteren

Ik ben trots op wie ik ben!

Elles van Dinteren - Integraal therapeut

Ik help ex-kankerpatiënten, die op zoek zijn naar complementaire zelfzorg.

Je angsten te doorbreken en in balans de weg te vinden naar mentale en fysieke vitaliteit.

Wil jij meer van mij weten

Schroom niet om contact met mij op te nemen. Ik sta graag voor je klaar.